С колко ще се увеличат заплатите на учителите? В момента за

...
С колко ще се увеличат заплатите на учителите? В момента за
Коментари Харесай

С колко ще се увеличат заплатите на учителите


С какъв брой ще се усилят заплатите на учителите? В момента за образованието в бюджета за 2023 година, има 540 милиона за работни заплати за учителите и за помощно-административния личен състав. Това заяви в Бургас ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

На нас ни трябват още минимум 850 милиона, с цел да може да се обезпечи издръжката на образователните заведения, превоза на учениците и учителите, както и храненето. Чакаме държавно управление, с цел да забележим против кого да протестираме:

„ На 4 май ще дискутираме този въпрос, нарастването на учителските заплати е обезпечено. То е 12.3 %, в случай че върнем това нарастване от първи януари и 15%, в случай че това нарастване, е от първи юли. Откога ще е, ще вземе решение Изпълнителния комитет. Като се гласоподават средствата, няма да има проблеми. “

Янка Такева благодари на министрите и партиите, които по време на предизборната акция, се сплотиха към мнението, че учителската заплата би трябвало да е 125 % над междинното брутно заплащане.

„ От тези 540 милиона, 59 милиона са за нарастване на заплатите на непедагогическия личен състав. “, добави тя.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР